ASP & VPS

ASP

Hvorfor ASP?

Virtuell server

Hva er en virtuell server?

En virtuell dedikert server lar deg kjøre en server, men dele den fysiske maskinvaren med andre kunder og virtuelle servere. Du får et eget skjermet område der du selv kan installere og kjøre dine programmer.


En virtuell server blir levert med operativsystemet Windows server 2008 R2. Har du behov for annen programvare ta kontakt.

Våre servere blir normalt sett satt opp med tre partisjoner; En system-, en swap og en data-partisjon. Fordelene med flere partisjoner, er f.eks. at du kan reinstallere operativsytsemet på din virtuelle server men fortsatt beholde data lagret på din data-partisjon. Alle våre virtuelle hostmaskiner, dvs. maskinene som de virtuelle serverene kjører på, er satt opp med diskspeiling for redudans.

Drift av serveren

Våre serverløsninger blir levert med to mulige driftsavtaler: managed og unmanaged. Med en managed driftsløsning er det Ryfylke Bok og IT AS som står for den daglige driften og oppdateringer. Du vil ikke motta administrator tilgang til maskinen, da det er vi som står for driften. Ryfylke Bok og IT AS vil installere sin programvare for overvåking, og serveren vil bli meldt inn i vårt monitoreringssystem.

Den andre driftsavtalen er en unmanaged driftsløsning. Med en slik avtale vil du få full administrator-tilgang til serveren, men det er også dere til gjengjeld som står for den daglige driften og har oppdateringsansvaret på serveren. Ryfylke Bok og IT AS kan dog bistå dere med teknisk kompantanse, mot at dette faktureres på timesbasis.